360° Motherhood Evolution

Ce sunt simptomele

Traume, conflicte, șocuri, certuri, neînțelegeri

Acestea sunt același lucru, doar că au atribuite intensități diferite. Un eveniment pe care îl percepi ca fiind negativ. Emoțiile resimțite se acumulează în corpul tău. Sentimentele sunt energie și trebuie să curgă. Dacă rămân blocate acolo, acea energie se va transforma în simptome.
Evenimentele îi afectează pe oameni în mod diferit, în funcție de sensibilitatea lor, care se formează în copilărie.

Să luăm ca exemplu o simplă ceartă.

Cealaltă persoană nu este cu adevărat afectată de această ceartă, dar pe tine te-a impactat. Așa că ai o durere de cap, o durere de stomac, pentru că te-ai simțit atacat și ai vrut să ieși din acea situație.

Să luăm exemplul în care ești mamă și țipi la copilul tău.

Tu nu ai nimic, dar copilul tău face febră. S-a speriat de strigătul brusc.

Simptomele se manifestă în funcție de felul în care percepi evenimentul.

Există legi biologice în corp, iar cauza unui simptom poate fi identificată în funcție de locația acestuia. Cauza este evenimentul și emoțiile tale asociate cu acea traumă, conflict, șoc, ceartă, neînțelegere sau veste proastă.


Citește mai multe despre Noua Medicină Germanică dezvoltată de Dr. Hamer (disponibilă în engleză și alte limbi), Noile Legi Biologice explicate de Gabriel Margarit (disponibile în germană și română), documentarul de pe youtube”Cele 5 Legi Biologice ale Naturii - Noua Medicina Germana - Traducere inclusa pentru a înțelege simplitatea și logica acestor legi.

Fiecare emoție pe care o simți se reflectă în corp.

Când ești furios, inima îți bate mai repede, începi să te agiți, simți nevoia să lovești sau să muști etc.

Când te simți plictisit, corpul tău este lent și nu vrea să se miște.

Când simți bucurie, ai chef să sari, să dansezi, să îmbrățișezi pe toată lumea, să săruți, să cânți.

Emoțiile tale sunt legate de corpul tău.

Când emoțiile nu sunt nerezolvate, ele se reflectă ca simptome în corp.

Orice coș, orice durere de cap, orice boală sunt doar emoții stocate în corp.

Care este legea universală a energiei? Trebuie să circule. Emoțiile tale trebuie înțelese și eliberate

Nu ești un butoi fără fund care poate stoca energie la nesfârșit. Dacă le ții în tine de câteva ori, mai devreme sau mai târziu vor ieși la suprafață sub forma unei explozii de furie, transformându-se în violență, țipete, aruncarea obiectelor, plâns. Sau, și mai grav, dacă sunt reprimate pe termen lung, în boli. Se vor transforma în ceva. La un moment dat. Asta e clar.

Acest subiect este atât de vast încât nu poate fi pe deplin înțeles acum într-un articol scurt, așa că voi reveni asupra lui mai târziu, împreună cu instrumentele necesare pentru a te vindeca.

Ce înseamnă emoții nerezolvate?

Emoții asupra cărora nu reflectezi. Când ceva se întâmplă, nu îți acorzi timp să te gândești la acel eveniment. Dacă ai face-o, ai deveni conștient de el, de felul în care te-a făcut să te simți și de motivul din spatele reacției tale. Ai ajunge la rădăcina a ceea ce te-a supărat cu adevărat sau te-a înfuriat și de ce. Iar acel „de ce” este cauza reală a reacției tale.

Nu spun că nu vei avea simptome, dar acestea vor trece mult mai repede (uneori ore, uneori doar în câteva momente ore) dacă ai descoperit cauza reală, ai acceptat-o, ai rezolvat-o și ai eliberat-o. Dacă însă conflictul este încă activ, simptomele vor persista. Totul depinde dacă te simți în siguranță sau nu în mijlocul conflictului. În momentul în care începi să te simți în siguranță (de exemplu acasă, dacă acolo nu există conflict), simptomele vor apărea. Când vindecarea emoțională are loc, corpul începe și el să se vindece.

Cum putem transforma sentimentele negative în ceva care nu este considerat rău?

Întotdeauna poți găsi metode care ți se potrivesc, dar iată câteva idei:

Cântă: Cântatul eliberează emoțiile negative și îți permite să te exprimi în moduri în care altfel nu ai putea, prin versuri și puterea vocii. În loc să țipi, cântă. Cu versuri ciudate, nu contează, cu voce puternică. Doar dă-le drumul. Va fi interesant atunci când copii tăi vor copia asta. Vor fi chiar drăguți la nervi.

Fă mișcare: Mișcarea corpului rezolvă răspunsul de fugă. Când simțim nevoia de a scăpa de ceva perceput ca periculos, putem merge la o plimbare, alerga pe loc în casă, face câteva burpees.

Respiră: Respirația este mereu cu tine și poți învăța să o folosești în moduri diferite—ca un instrument care te aduce în prezent, te ancorează în corp, te ajută să ieși din minte și să eliberezi toate tipurile de emoții din corp.

Cum să te concentrezi pe respirație: vizualizează fiecare inspirație ca pe un proces de adunare a furiei/tensiunii/tristeții/frustrării din tot corpul tău, iar fiecare expirație ca pe o eliberare a acestora sub forma unei energii asemănătoare cu o ceață invizibilă, o energie neutră care este eliberată în univers pentru a fi folosită în altă parte.

Spune cuvintele: „Inspir calm, expir tensiune” și imaginează-ți calmul intrând în corpul tău, acumulându-se în interior, iar tensiunea ieșind afară, fiecare respirație aducând tot mai mult calm, fiecare expirație eliberând tot mai multă tensiune, ducând-o departe în nimicul universului.