Preluarea conflictelor din familie
Preluarea conflictelor mamei/tatălui
Cum bebelușul este o parte din mamă încă de la concepție și pentru mulți ani după naștere, el poate prelua sentimentele și trăirile tale și le poate somatiza în locul tău.
Dacă legătura emoțională dintre bebeluș și tată, sau dintre mamă și tată, este una puternică, atunci bebelușul poate prelua conflictele care există în acest câmp familial.
Cele mai evidente conflicte sunt cele care nu ar trebui să existe la un copil — cum ar fi conflictele care implică zona „sexuală”: de exemplu, smegma în cazul băiețeilor sau sfârcurile inversate.
Ce este smegma?
Este o secreție albicioasă sau gălbuie, cu o consistență cremoasă sau grunjoasă, care se acumulează adesea sub prepuț, în special la băieți (necircumciși).
Din punct de vedere medical, nu este periculoasă şi trece în câteva zile cu un pic de drenaj uşor cu mâna— face parte din procesul natural de separare a prepuțului de gland, proces ce poate dura până în adolescență.
Din punct de vedere emoțional, dacă tatăl resimte un conflict în zona sexualității (nemulțumire, frustrare, respingere, sentiment de inutilitate ca bărbat, tensiuni nespuse în cuplu legate de sexualitate, atracție, rușine sau frica de schimbare față energia sexuală a partenerei), copilul poate „exprima” acel conflict la nivel fizic. Care este doar transformarea energiei în altceva. (Îți amintesc ca totul este construit din energie pe lumea asta, iar energia circulă şi se transformă mereu).
Aceasta se poate rezolva ușor prin conștientizarea cauzei. Diferența dintre a lăsa conflictul nerezolvat și a-l soluționa este vizibilă în viteza de vindecare.
Când cauza reală este recunoscută și conflictul este adresat, simptomul poate dispărea chiar și în câteva ore. În acest caz, o soluție simplă poate fi comunicarea sinceră între parteneri și rezolvarea conflictului prin apropiere fizică (sex) sau alte forme de reconectare similare.
Apropierea constantă într-un cuplu aduce echilibru, sănătate în întreaga familie și, mai ales, stabilitate psihică şi emoțională (nu mai urlă nimeni prin casă).
Sfârcurile inversate și legătura cu alăptarea
În cele mai multe cazuri, proaspăta mamă, în maternitate, poate trăi experiențe care implică rușine, vină sau chiar forme de abuz la naștere.
De exemplu, asistentele pot stoarce sfârcurile mamei și o pot programa mental că „nu are lapte” pentru propriul bebeluș.
Aceasta se poate preveni cu puțină informare înainte (ca să nu lași loc de traume) sau se poate corecta ulterior (rescriind experiența cu informații corecte).
Este important să știi că mama nu trebuie să aibă „lapte” imediat. În primele zile este suficient colostrul — un lichid galben, gros, extrem de hrănitor, din care sunt necesare doar câteva picături pentru a hrăni stomăcelul de dimensiunea unei cireșe.
Această frustrare și frică — că nu ai cu ce să-ți hrănești copilul — pot cauza apariția sfârcurilor inversate, fie la tine, fie chiar la bebeluș.
Dacă observi acest lucru la bebeluș și este prezent doar la un sân, poți verifica:
Este al doilea copil?
Cum a decurs alăptarea la primul copil? Era același sân cu „probleme”?
Lucrul cu emoțiile poate debloca energetic zona, chiar dacă forma fizică a sfârcului nu se schimbă imediat.
Se pot observa îmbunătățiri în decurs de câteva săptămâni.
Aceste aobservații nu înlocuiesc un consult medical.
Ele oferă o perspectivă emoțională și energetică asupra simptomelor, inspirată din Noua Medicină Germană, Noile Legi Biologice și din experiența mea directă cu copiii. Vezi la “Cărți musai” recomadările mele de lectură.
©Blending Rainbows 2024.
All rights reserved.