Corpul tău nu ești tu. Tu ești sufletul, Observatorul, cel care experimentează prin intermediul corpului. Ai ales un corp atunci când ai venit pe această planetă, în concordanță cu experiențele dorite/calea aleasă și nivelul tău de școlarizare pe această planetă. Tu ești creatorul însuși, fragmentat în infinite părți, și te experimentezi pe tine însuți.
Corpul tău este o mașină în care locuiești și vine la pachet cu mintea și inima. Iar pentru cea mai bună calitate a vieții, trebuie să înveți cum să folosești această mașină cu toate componentele ei, care au puteri foarte specifice. Citește mai multe despre suflet, minte, inimă pe blendingrainbows.com.
Ești conștient că îi poți da orice formă dorești, pentru că ești creatorul și îi poți modifica forma prin gând și acțiune. Poți schimba ADN-ul în orice moment, practicând anumite tipuri de ritualuri, despre care poți găsi exemple în secțiunea Alter Your Body. Poți schimba forma generală a corpului, dar și părți individuale, deoarece celulele se reînnoiesc constant – de la 30 de zile pentru piele, până la 7 ani pentru oase, și tot ce este între acestea. Deci, dacă luăm în calcul reînnoirea oaselor, ai un corp complet nou la fiecare 7 ani.
Așadar, această mașină a ta există pentru ca tu să experimentezi viața pe această planetă.
Este, de asemenea, veriga finală în legea atracției, deoarece orice dorință începe în minte și se finalizează prin acțiunea corpului. Corpul este mijlocul prin care iei orice din tărâmul spiritual și îl aduci în lumea fizică. Citește mai multe despre rolul corpului în Legea Atracției, în secțiunea MIND.
În secțiunea BODY, mă voi referi doar la partea fizică a îngrijirii corpului și la modul în care convingerile tale despre corpul tău contează.
La fel ca orice mașină, corpul funcționează optim atunci când este îngrijit corespunzător. Pentru cea mai bună performanță și cea mai înaltă calitate a vieții în ceea ce privește sănătatea, trebuie să înțelegi cum să ai grijă de el.
Știi deja din secțiunea ”Mintea” că totul se bazează pe convingeri/programări/credințe.
Corpul tău este reflecția exactă a convingerilor tale.
Majoritatea convingerilor noastre de bază din această viață vin din societate și de la părinți, apoi din experiențe. Dar experiențele cu alte persoane sunt tot bazate pe aceleași convingeri societale.
Verifică ce convingeri ai despre fiecare aspect al corpului tău și de ce le ai, dacă ești de fapt în regulă cu ele și cum îți inhibă ele adevăratul sine din a-și exprima unicitatea. Pentru că, în realitate, îi privezi pe ceilalți de extraordinarul tău.
Scrie-ți convingerile despre fiecare subiect și analizează dacă merită păstrate, șterse sau modificate. Scopul este să-ți trăiești viața cu propriile convingeri, pe care le consideri benefice pentru calitatea vieții tale, și nu convingeri care te fac să te simți mai rău, neacceptat, nevrednic, nepotrivit etc.
Convingerile tale trebuie să te facă să te simți sigur pe tine și să te bucuri pe deplin de viață, conform dorințelor sufletului tău. Nu pentru nimeni altcineva, nu pentru realitatea co-creată de societate. Poți crea propria ta realitate.
Convingerile, gândurile și cuvintele tale creează realitatea în care trăiești. Poți pune sub semnul întrebării orice subiect de pe această planetă pentru a-ți verifica convingerile, de unde le-ai dobândit și dacă îți sunt cu adevărat utile pentru calitatea vieții tale.
Pentru orice întrebare, întreabă-te „de ce” de șapte ori pentru a ajunge la convingerea de bază.
Exemplu:
Machiaj
Acoperirea feței te face frumoasă? Cât de mult e ok? Cât de mult este prea mult și cât de puțin este prea puțin? De unde vine sentimentul tău de valoare de sine? De ce nu te simți acceptată fără machiaj? Te simți judecată când îl porți sau când nu îl porți? Îți îmbunătățește cu adevărat frumusețea reală sau doar ascunde „defecte”? Poate că ascunde adevăratul tu pe care de fapt îl placi? Și îl porți doar ca să te integrezi? De ce?
Cum să ajungi la convingerea de bază:
• Îl porți ca să te integrezi? Da. De ce?
• Pentru că trebuie să arăt mai profesional. De ce?
• Pentru că trebuie ca oamenii să mă ia în serios. De ce?
• Pentru că am observat că femeile care au succes în afaceri poartă machiaj. De ce?
• Pentru că machiajul este considerat un semn că ai grijă de tine și femeile sunt considerate urâte dacă nu poartă nimic. De ce?
• Pentru că așa spune societatea. De ce?
• Ca să cumpărăm mai multe produse. De ce?
• Ca să facă firmele mai mulți bani. De ce?
• Pentru că toată lumea caută metode de a-și vinde produsele, iar majoritatea companiilor știu să exploateze fricile și insecuritățile oamenilor.
În acest caz, convingerea de bază s-a revelat mai devreme de 7 „de ce”-uri, dar continuând să pui întrebarea, vei descoperi și cauza. Iar înțelegerea cauzei poate dizolva convingerea.
Dacă ai descoperit convingerea, dar nu și motivul din spatele ei, cum o poți schimba dacă vrei să renunți la machiaj de tot?
• Caută exemple de femei de succes care nu poartă machiaj, pentru că sunt multe.
• Găsește alte moduri prin care să arăți că ai grijă de tine și care îți plac cu adevărat: păr curat, unghii îngrijite, un corp bine definit.
• Descoperă alte moduri prin care să fii respectată și ascultată, cum ar fi abilități de comunicare, de explicare, trăsături pe care să le adaugi caracterului tău.
• Dacă îți pasă cum ești percepută de bărbați, întreabă-i (sau caută videoclipuri pe YouTube sau podcasturi) ce preferă la femei și vei descoperi că, de fapt, majoritatea preferă femeile cu puțin sau deloc machiaj.
Următoarele subiecte:
Adaugă propriile întrebări pentru a descoperi unde te situezi și dacă convingerile asociate fiecărui subiect îți sunt benefice sau doar îți complică viața și îți consumă energia.
• Vopsirea părului – Ar trebui să îți vopsești părul sau nu? Când ar trebui să începi și de ce? Când ar trebui să te oprești? Ce crezi despre asta?
• Păr – Creț, drept, spălat, gras?
• Unghii – Cât de lungi sunt prea lungi și ce metodă este mai frumoasă pentru tine și de ce?
• Parfumuri – Ce miros te ajută să te încadrezi în grupul tău social? Mirosurile există cu adevărat dacă ai fi cu adevărat sănătos?
• Microbi – Atingerea a orice înseamnă automat îmbolnăvire? Unde folosești produse de curățare și de ce? Cum ți-au influențat reclamele simple, dar eficiente, fricile și obiceiurile părinților tăi?
• Tipul de corp – Ce tip de corp este cel corect? Care e cel potrivit pentru tine? De ce? A fi slab, fit sau gras? Sau doar sănătos și conștient?
• Gen – Care gen este mai bun și de ce? A fi bărbat sau femeie? A fi o femeie masculină sau un bărbat feminin? Unde este echilibrul? Și unde s-a pierdut?
• Menstruația – Trebuie să doară? Poate fi vindecată? A fost menstruația o pedeapsă pentru păcatul originar, pentru ca femeile să sufere în timpul ciclului menstrual și al nașterii?
• Haine – Din ce cultură faci parte sau în ce grup social te încadrezi? Cât de importante sunt hainele pentru a impresiona pe alții sau pentru a fi acceptat?
• Cumpărături pentru corpul tău – De cât ai cu adevărat nevoie? Este o dependență sau ești prins în strategii de marketing mental?
• Mic dejun – Este cu adevărat cea mai importantă masă a zilei? Sau această programare profundă în mintea oamenilor vine dintr-o reclamă din anii ’80 care trebuia să vândă mai multe cereale?
• Postul negru – Mor oamenii dacă nu mănâncă câteva zile? Devii nervos fără mâncare? Care este programarea ta mentală legată de acest subiect? Câte mese pe zi sunt necesare cu adevărat? Este diversitatea alimentară atât de importantă pentru corpul tău unic?
Aceste întrebări te ajută să descoperi ce convingeri îți servesc și ce convingeri trebuie rescrise pentru a trăi o viață autentică și aliniată cu sufletul tău.
Demontarea programărilor tale legate de subiectele care sunt importante pentru tine îți va îmbunătăți viața. Te vei elibera.
©Blending Rainbows 2025
All rights reserved.