Inima este instrumentul puternic pe care îl folosim pentru a realiza visul pe care îl avem în mintea noastră.
Este combustibilul care alimentează întregul drum din fața noastră și determină calitatea vieții noastre.
Este cel mai puternic combustibil care te poate propulsa înainte sau te poate ține blocat.
Este busola care ne indică ce să decidem.
Dacă este folosită corect în legea atracției, atunci aduce visul tău în realitate. Cu cât te simți mai bine, cu atât devii mai atractiv pentru lucruri bune.
Știi deja din secțiunea “Mintea” că fiecare gând are o frecvență care atrage. Combinat cu superputerea inimii, întreaga ta ființă devine un magnet care atrage din Câmpul Cuantic/sursă/Univers ceea ce ai gândit.
Semnalele/gândurile repetate nu sunt singurele care sunt atrase și manifestate în viața ta.
Fiecare gând devine realitate, chiar dacă observi sau nu. Îți creezi viața, de la visele majore până la cele mai mici detalii de zi cu zi.
Să vorbim despre emoții, deoarece acestea sunt o parte uriașă a vieților noastre. Fără sentimente, viața ar fi complet neutră.
Dacă avem mai multe sentimente pozitive decât negative, atunci ne simțim bine în legătură cu viața noastră.
Dacă emoțiile negative predomină, atunci credem că viața noastră nu este la fel de bună pe cât ar putea fi. Și este adevărat.
Toată lumea caută fericirea perpetuă, care nu este altceva decât o stare interioară de bine ce trebuie antrenată, și nu o recompensă pe care o primim din exteriorul corpului nostru atunci când cheltuim bani. Asta este ceea ce societatea consumeristă îi învață pe oameni și este adânc înrădăcinat în mintea fiecăruia.
Definiția fericirii este diferită pentru fiecare persoană. Mulți oameni o asociază cu un statut înalt, cum ar fi o casă mare, o mașină de lux, un loc de muncă bine plătit și mii de aprecieri pe platformele sociale. Alții leagă fericirea de libertate și de a nu fi sclav într-o companie. Unii preferă să călătorească și să vadă lumea. Pentru mulți, fericirea înseamnă satisfacția de a-și găsi pasiunea și de a lucra zilnic pentru a-i ajuta pe ceilalți. Alții spun că simplul fapt de a fi este fericirea – găsirea păcii interioare și bucuria de a trăi momentele mici ale vieții, deoarece starea normală a sufletului este, de fapt, bucuria pură.
Lista continuă la nesfârșit, deoarece fiecare persoană este diferită și are propria înțelegere despre ce este fericirea și cum să o atingă. Totuși, în acest caz, există o diferență între înțelegere și nevoi. Ceea ce este scris în mintea noastră ca o credință despre ce înseamnă fericirea ar putea fi total diferit de ceea ce ar putea însemna cu adevărat pentru noi, dintr-o perspectivă a sufletului, nu a ego-ului.
A căuta fericirea înseamnă a privi în exterior și a te baza pe îndeplinirea viselor tale pentru a o găsi. Dar simplul fapt că ești pe drumul căutării și nu rămâi blocat îți permite să elimini, rând pe rând, ceea ce nu înseamnă fericire pentru tine și să ajungi mai repede la ceea ce este cu adevărat reprezentativ pentru sufletul tău.
Personal, cred că fericirea înseamnă o multitudine de momente de bucurie pe parcursul unei zile. Recunoașterea acestor momente este, de fapt, antrenamentul pe care trebuie să-l facem. A fi prezent și a avea multe momente vesele înseamnă că ne menținem pe o frecvență mai înaltă, ceea ce înseamnă că atragem mult mai rapid ceea ce ne dorim – sau nu ne dorim – deoarece fiecare gând atrage.
Ceea ce mă aduce din nou la importanța antrenării minții. Aceasta este fundația vieții noastre. A fi conștienți de ceea ce gândim, a crește gândurile pozitive și a ști cum să ne folosim cuvintele este de o importanță extremă.
Fiecare gând pe care îl ai este un cod pentru supercomputerul numit Univers, care citește și primește totul. De aceea se spune că Dumnezeu este omniscient și atotputernic.
Așadar, dacă îți antrenezi mintea să gândească preponderent pozitiv, simțind astfel în inimă emoții pozitive majoritatea timpului, poți spune cu ușurință că ai o viață fericită, pentru că așa se simte, în cea mai mare parte a timpului.
Antrenează-ți mintea, antrenează-ți inima, antrenează-ți corpul, antrenează-ți fericirea.
Așa cum de multe ori ne simțim copleșiți de sentimentele negative ale altor oameni, în special ale copiilor noștri, părinților, prietenilor, chiar și vecinilor, tindem să fugim sau pur și simplu să nu ne punem în acea poziție pentru a ne proteja de acumularea unor emoții nedorite.
Emoțiile sunt, la fel ca orice altceva (material sau spiritual) pe această planetă, făcute din energie. Ea curge, se schimbă, ia forme și circulă continuu. Pentru că nu știm ce să facem cu ea, tindem să o prindem și să nu o eliberăm. Să o prindem este perfect normal, deși nu este favorabil, însă eliberarea este partea dificilă.
Așadar, cum eliberăm sau cum ne protejăm de emoțiile nedorite pe care le primim de la alți oameni?
— În primul rând, trebuie să știi că nu ești un butoi care trebuie umplut.
Imaginează-ți că ești ca o ceață prin care orice poate trece. Emoțiile sunt doar energie și o poți redirecționa în vastul univers, fără să găsești un final pentru ea în corpul tău. Este mult mai ușor pentru noi să o lăsăm să treacă decât să o adunăm și să o eliberăm mai târziu în moduri total nepotrivite. Dacă nu suntem conștienți de modul în care se dezvoltă, acea energie se va transforma în propria noastră furie, tristețe etc. Și ghici ce? Va dori să iasă. Pentru că energia trebuie să curgă continuu. Va ieși sub formă de țipete, plâns, chiar și de oboseală și epuizare. Trebuie să fim conștienți de transformarea ei și, dacă o prindem la timp, atunci o putem elibera conștient în moduri constructive. Prin respirație, sau devenind conștienți că nu este a noastră și că o putem lăsa pur și simplu să plece, să curgă în afara corpului nostru.
— Înțelegerea persoanei care încearcă să îți dea acea energie.
Este natural să încerci să faci pe cineva să simtă ceea ce simți tu. Ai nevoie de cineva care să ducă acea energie copleșitoare împreună cu tine. Energiile negative sunt atât de joase ca frecvență și atât de copleșitoare încât sunt foarte grele să le duci singur. Așa că încercăm să dăm acel surplus unui alt om. Nu doar că făcându-l pe celălalt să ne oglindească emoția simțim o ușurare instantanee pe piept, dar avem și senzația că suntem înțeleși. Deși, acest lucru este doar un mit. Nimeni pe această planetă nu te poate înțelege pe deplin, pentru că ești unic prin sufletul tău, experiențele tale, programările tale, filtrele tale prin care vezi lumea. Însă împărtășirea aceleiași emoții îți dă impresia că ești înțeles, dar este mai mult despre împărțirea greutății unei energii prea puternice care trebuie să curgă, deoarece ai încercat să o acumulezi în interiorul tău împotriva legilor ei.
Tindem să ne ferim de energiile negative ale altora, dar ai observat că sentimentele pozitive funcționează la fel? Tot simți nevoia să împărtășești acel val de energie prea mare. Explodează în exteriorul tău, nu o poți ține în tine. O poți transforma în sărituri, cântece vesele, dans, dar tot simți nevoia să o împărtășești cu cineva care o va înțelege și o va aprecia împreună cu tine.
Înțelegerea celeilalte persoane înseamnă și să îi cunoști povestea. Dacă înveți cauza, poți alege să nu fii afectat de ea. Nu este a ta. Poți fi un sprijin, dar poți fi și ceața care lasă acele energii să treacă prin tine fără să fii afectat. Uneori, cu anumite tipuri de oameni, vei observa că persoana care îți transmite energia negativă va încerca atât de tare să te facă să simți ceea ce simte ea, fără sfârșit. Continuă să ghidezi energiile din jurul tău și prin tine. Necesită practică. Multă practică. Deoarece ești atât de obișnuit să oglindești exact aceleași sentimente.
Gândește-te așa: de ce să nu lași persoana să se plângă și apoi tu să fii cel care răspândește calm și liniște? Compasiune și iertare, sau orice altceva este necesar în acel moment. Poți deveni tu cel care răspândește starea de bine și să schimbi rolurile doar prin simpla ta prezență? Fără să spui nimic.
Multe persoane au nevoie doar să împărtășească, nu să primească sfaturi sau soluții. Așa că nu fi acea persoană decât dacă ți se cere în mod specific.
Nu poți ajuta o persoană care nu este pregătită să fie ajutată. Dacă decizia a fost deja luată, atunci acea persoană s-a ajutat deja singură și tu ești doar un pas în drumul vindecării. Poți doar să le reamintești oamenilor ceea ce au uitat în acel moment, doar dacă simți că intuiția ta te ghidează, altfel nu spune nimic. Practică ascultarea reflexivă, adică repetă ceea ce a spus celălalt cu cuvinte ușor diferite. Acela va fi momentul în care persoana se va simți mai înțeleasă ca niciodată. Las-o să fie, doar ține spațiul. Cel mai frumos dar pe care îl poți oferi cuiva este să îl asculți.
Metodele prin care te poți proteja de energia negativă sunt:
— Imaginează-ți că ești o ceață
— Imaginează-ți o sferă de lumină în jurul tău care respinge energia negativă
— Simte emoțiile, dar lasă-le să plece atunci și acolo plângând împreună cu persoana respectivă. Te poți întoarce la starea ta normală după aceea. Fii conștient că ai ajutat pe cineva să elibereze acea energie și că nu este a ta.
— Elibereaz-o apoi luând o inspirație profundă, ca și cum ai aduna acea energie din corpul tău și ai transforma-o în aer, apoi expiră imaginându-ți că o ceață este eliberată în univers, o energie neutră liberă acum să ia orice altă formă oriunde altundeva.
Ca o notă de final, deoarece suntem unul și același, este complet normal să simțim ceea ce simte celălalt. Să readucem împărtășirea ca fiind ceva firesc, pentru că suntem aici pe această planetă unii pentru alții. Împărtășește momentele triste, împărtășește momentele de bucurie. Sprijină-i pe ceilalți și lasă-i să fie, deoarece acest lucru este liberul arbitru. Nu judeca ceea ce sunt alții, pentru că în acest fel te judeci pe tine însuți, într-o altă versiune magnifică.
©Blending Rainbows 2025
All rights reserved.