Mintea – Cel Mai Puternic Instrument de pe Pământ
Pe care fie înveți să-l folosești, fie te va folosi el pe tine.
Este plină de gânduri rătăcitoare, mai rapide decât viteza luminii. Este ca un picamer conectat la priză, pornit, fără ca cineva să-l țină. Face ravagii fără oprire. Devenind conștient de el, înveți să-l ții în mâini.
Te va trage, te va zgudui, va încerca să scape. A-l observa înseamnă a fi conștient.
A fi conștient înseamnă tu, sufletul tău. Este momentul în care îl vezi în mâinile tale, apoi înveți cum să-l controlezi, astfel încât să îl pui la treabă cu scop și sens, aducând valoare vieții tale.
Mintea este ca un picamer: fie înveți să o ții sub control, fie va găuri totul la întâmplare, singură, continuu, pentru tot restul vieții tale.
Mintea nu doar că păstrează gândurile zilnice care o traversează cu sutele de mii pe zi, dar păstrează programările, convingerile și trăsăturile de caracter care, în cele din urmă, împreună devin ego-ul.
Te va controla pe tine, tu fiind sufletul, observatorul, cel care experimentează această viață, dacă nu îți dai seama de puterea ei și nu preiei controlul învățând cum să o faci. Apoi, treptat și frumos, vei fi creatorul propriei tale vieți, și nu vei fi condus de un haos de programări subconștiente care sunt în mare parte negative și provin din traume, conflicte și reguli sociale ciudate.
Mintea are un prieten foarte bun cu care lucrează împreună. Acesta este CREIERUL.
Creierul este prietenul naiv care nu pune la îndoială ceea ce îi spune mintea să facă și nu îi pasă dacă e bine sau rău. El este acolo doar pentru acțiune.
Mintea este ca un software - gândește-te la aplicațiile de pe telefonul tău, iar creierul este telefonul propriu-zis. Telefonului nu îi pasă ce fel de aplicații sunt instalate, el le rulează pe toate. Creierul este hardware-ul care ia fiecare gând și îl transformă în acțiune.
1. Gândește-te că vrei să observi oameni frumoși și creierul va începe să scaneze pe toată lumea de pe stradă.
2. În momentul în care ai decis că ai o mașină preferată, ai început să o vezi peste tot, deși înainte să știi că e preferata ta, ea nu exista în realitatea ta pentru că creierul nu ți-a arătat-o dacă nu ai avut niciodată un gând despre acel model. Gândurile tale sunt comanda lui.
3. Gândește-te că al tău copil este obraznic și creierul va scoate imagini care să îți arate toate situațiile în care copilul tău a fost obraznic și va crea scenarii pentru viitor în care creierul tău caută toate situațiile negative posibile în care copilul tău va greși.
4. Gândește-te la un conflict cu cineva și creierul tău va relua scena. Nu știe că nu este bine pentru tine să repeți situații negative în mintea ta, el doar îți arată. Pe repeat. Îți declanșează sentimente în corp, iar corpul apoi cere din nou acel sentiment, și creierul tău îl repetă iar și iar până când decizi să te gândești la altceva, astfel rupând bucla.
Acum gândește-te la ceva pozitiv, cum ar fi că ai cel mai minunat partener sau copil. Ce îți arată creierul tău? Fă acest exercițiu acum și observă-ți creierul în acțiune prin comanda gândului tău.
Ai devenit atât de bun la a fi negativ și la a avea gânduri rele despre trecut, prezent și viitor încât ai devenit dependent de asta. Corpul tău este chimic dependent de acele sentimente. Vestea bună este că poți trage în direcția opusă prin antrenament zilnic. Ca orice practică, la început va fi stângace, dar te vei obișnui, apoi vei deveni mai bun, până când vei deveni expert. Practica este totul în această viață.
Creierul este acțiunea. Gândurile sunt ființarea. Creierul tău lucrează împreună cu corpul pentru a face acțiunea. Pentru a transforma gândurile în materie.
Tot ceea ce există pe acest pământ a început cu o idee. Fie că vorbim despre becuri, avioane, mobilă, haine, case, afaceri, lucruri inutile pe care le cumpărăm în fiecare zi pentru a ne complica viața. Suntem extrem de creativi, deoarece aceasta este puterea noastră principală, fiind creatorul însuși al tot ceea ce există. Citește mai multe în secțiunea SUFLET pe blendingrainbows.com
Gândurile vin din programarea subconștientă, din ego, din suflet, din sinele superior, din corp.
Mintea este plină de gânduri pentru că aceasta este funcția ei. Pentru asta a fost creată. Este foarte greu să o oprești și să mergi împotriva naturii ei. De aceea îți este atât de dificil să practici acel tip de meditație în care încerci să îți eliberezi mintea astfel încât să nu treacă niciun gând prin ea. Este posibil totuși, cu multă practică, să extinzi timpul dintre gândurile care îți traversează mintea. La început, ele vin unul după altul, fără nicio pauză între ele.
Prin observarea lor – lăsându-le să vină și alegând să nu te oprești asupra niciunuia, în acel moment devii controlorul. Când devii observatorul și stăpânul gândurilor tale, poți începe să decizi ce să păstrezi, ce să schimbi, ce este util, ce nu îți face bine.
Gânduri negative vs. gânduri pozitive
Având în mare parte gânduri negative duce la trăirea unor experiențe predominant negative. Conștientizarea numărului de gânduri care merită păstrate și a celor de care trebuie să scapi, să le elimini sau să le schimbi va duce la o îmbunătățire a vieții tale, începând chiar cu ziua următoare în care lucrezi la acest aspect. Gândurile pozitive vor crește prin practică, iar sentimentele asociate acestora te vor face să te simți mai bine în general. Pentru că gândurile și sentimentele sunt un pachet. Mereu împreună.
Cuvintele sunt gânduri care încep să se transforme în lumea fizică a materiei.
Cuvintele sunt vrăji.
Gândurile sunt ca și cum ai citi un meniu în mintea ta. Cuvintele sunt ca și cum ai da comanda clară universului pentru a-ți aduce ceea ce vrei. Exact ca într-un restaurant. Nu îi spui chelnerului: „Te rog, nu-mi adu o gogoașă”, și te aștepți să primești o salată Caesar. Cel mai probabil vei primi o gogoașă, pentru că chelnerul o va lua ca pe o glumă pentru că aude …gogoașă. Universul, cu siguranță, îți va aduce o gogoașă.
Când vorbești, indiferent de scenariu, spune exact ce vrei.
Imaginează-ți că nu există „nu” sau „nu vreau” în vocabular. Sau orice alt cuvânt negativ. Cum ai exprima ceea ce vrei?
De exemplu: „M-am săturat de această mizerie.” = „Vreau ca casa mea să fie curată, în fiecare zi. Vreau ca copiii mei să păstreze podeaua curată și să respecte regulile de a mânca la masă, de a pune jucăriile în coș, etc.
”M-am săturat să stau doar în casă” : “Mi-ar plăcea să îmi petrec timp afară.”
“Ce relație groaznică am cu propriul meu copil!” - “Aș vrea să ne înțelegem bine și să avem o relație bună.”
Înlocuiește orice plângere cu ceea ce îți dorești cu adevărat. Nu doar că cei din jur vor auzi și acest lucru se va instala în mintea lor ca o programare, dar în același timp, o spui ca o rugăciune pentru univers și pentru ca creierul tău să se concentreze pe cum să realizeze acel lucru.
Măcar încearcă să spui lucrurile pozitive mai mult decât cele negative pentru a înclina balanța în favoarea ta. Însă procentul de cuvinte pozitive din vocabularul tău este direct proporțional cu procentul de experiențe pozitive din viața ta.
Fii atent la cuvintele care îți ies din gură când înjuri sau când ești nervos. Pentru că și acele cuvinte creează experiențe, deoarece le repeți din nou și din nou.
Convingerile vin din ceea ce ți-au repetat alții, din programarea ta sau din societate.
Programele anulează convingerile.
Exemplu: Poate știi că lovitul este greșit, dar pentru că ai fost lovit când erai copil, programul tău spune că poți lovi oameni mai mici, indiferent de situație, pentru că sentimentele lor sau greșelile nu contează. Este ceea ce este.
Exemplu: Îți dorești copii și crezi că poți concepe, apoi încerci să ai un copil și ești dezamăgit că nu se întâmplă. Programul instalat de propria ta mamă când erai mică, prin repetarea unor cuvinte precum: „Ești un copil rău și sper să nu procreezi niciodată oameni la fel de oribili ca tine”, te va împiedica să concepi. Este posibil să nu-ți mai amintești acele cuvinte care au instalat acel program în subconștientul tău și vei căuta soluții externe sau vei da vina pe corpul tău.
Programele vin, în mare parte, din copilărie. De acolo, am primit fundația pe care ne bazăm viața.
Fiecare șoc, traumă, conflict, orice experiență, bună sau rea, sunt cele care scriu programele.
De asemenea, părinții noștri și societatea, prin convingerile repetate pe care le auzim mereu și mereu, ajung să ni se imprime 100%.
Nu ne punem întrebări despre programele noastre atunci când nu suntem „treji”. Majoritatea oamenilor le rulează automat, de aceea, de cele mai multe ori, ai sentimentul că vorbești cu pereții. Nu poți ajuta oamenii sau să le schimbi opiniile. Ei trebuie să fie în starea de trezire și să își dorească schimbarea. Iar când ajung în acea stare, deja s-au ajutat singuri.
Ne putem rescrie mintea doar noi înșine. Și asta trebuie să fie o alegere personală. Ceilalți sunt doar amintiri sau influențe pe drumul nostru.
Gândurile repetate se transformă în convingeri, care apoi devin programe subconștiente.
Avem acolo tot felul de „aplicații instalate” care ne conduc viața.
A fi inconștienți de ele sau, și mai rău, a le vedea, dar a alege să FIM ele, să ne confundăm cu ceea ce a devenit ego-ul, distruge viața.
Ego-ul este personajul care trăiește în mintea noastră ca un pilot automat care preia controlul atunci când sufletul nu este prezent. Are trăsături bune și rele și își ia reacțiile din convingerile și programele instalate.
Trebuie să ne creăm un ego nou, cu care să putem trăi. Pe care să ne putem baza atunci când suntem prea obosiți, prea copleșiți, prea frustrați, dezechilibrați, furioși, triști sau chiar fericiți. Fiecare emoție poate exploda atunci când este ținută prea mult timp. Chiar și cele pozitive.
Programele suprascriu convingerile. De exemplu, s-ar putea să știi că a lovi este greșit, dar dacă ai fost lovit în copilărie, programul tău spune că poți lovi oameni mai mici, indiferent de sentimentele sau greșelile lor, pentru că „așa este”.
• Identifică-le și vezi dacă există vreo traumă nerezolvată acolo. Repar-o.
• Identifică ce convingeri sunt asociate cu ele.
• Înlocuiește convingerile negative cu unele noi, pozitive.
• Repetă convingerile zilnic ca pe o rugăciune și
• Antrenează-te zilnic să acționezi conform noilor tale convingeri.
Când ai căzut în vechea convingere și ai reacționat ca persoana care nu mai vrei să fii, revino în memorie și retrăiește scena cu răspunsurile pozitive pe care ai fi putut să le dai. Îți rescrii activ conexiunile neuronale pentru a se declanșa în noile tipare pe care vrei să le instalezi. Folosește-ți memoria în favoarea ta. Nu retrăi greșeala în mintea ta, pentru că astfel uzi copacul greșit. Acela trebuie să se usuce. Va dura ceva timp, dar continuă să uzi noua sămânță și va deveni mai puternică.
Rescrierea trecutului, prin imaginație, în cât mai multe note pozitive pe care le poți gândi, bazate pe noile tale convingeri, de cât mai multe ori posibil, rescrie și sentimentele tale. Face vinovăția mai mică și îți oferă încrederea că vei ști cum să răspunzi data viitoare într-o situație similară.
Dacă te simți rău, nu poți opera pe note pozitive. Sentimentul de vinovăție va atrage doar noi scenarii în care să te simți vinovat. Gândindu-te la greșeală și retrăind-o, trimiți comenzi că vrei să atragi asta din nou în viața ta.
Închide acel ciclu acum. Gândește doar gânduri bune, chiar dacă ai făcut o grămadă de greșeli. Vei deveni mai bun la asta. Orice lucru de pe acest Pământ este doar practică.
Ai devenit atât de bun la a gândi negativ prin practică inconștientă – acum devino bun la a fi pozitiv, antrenându-te zilnic.
Recomandări: cărțile lui Joe Dispenza
©Blending Rainbows 2025
All rights reserved.