360° Motherhood Evolution

Cum să îți menții consecvența în antrenamentele de acasă

Ca cineva care face antrenamente acasă de 14 ani (7 ani consecutiv, apoi intermitent pentru a crește 3 copii, din nou 2 ani consecutiv), am câteva sfaturi de împărtășit:

Începe cu 5 minute pe zi:

Chiar dacă nu simți că 5 minute te vor ajuta cu ceva, ele chiar vor face diferența. Stabilește-ți ca 5 minute să fie un minim.
Este progres, chiar dacă îl consideri mic. Te provoc să te forțezi cu adevărat în acele 5 minute și îți garantez că te vor durea picioarele.

Dacă nu ai încredere că poți face 5 minute, atunci cum ai de gând să ajungi la 30 de minute? (Acea credință pe care majoritatea oamenilor o au, că acesta este „punctul ideal” sau durata corectă pentru antrenamente).

Crește treptat durata antrenamentului, pe măsură ce copilul tău crește, pe măsură ce forța ta crește și începi să simți cum abdomenul îți leagă din nou partea superioară de cea inferioară a corpului.

Fă un antrenament de test

Și repetă-l la fiecare două săptămâni, ca un examen. Acest lucru îți va crește încrederea că funcționează. Vei fi martorul propriei tale forțe, iar acesta este unul dintre cele mai frumoase sentimente pe care această planetă le poate oferi.

Notează-ți antrenamentele

Alege un caiet extraordinar (cum ar fi acesta de pe Amazon, îl poți descărca gratuit pentru a-l imprima singur) și pixurile tale preferate și distrează-te cu el.

Notează numărul de repetări pentru fiecare exercițiu ca să îți depășești propriile recorduri.

Pregătește-te cu o zi în avans

Gândește-te la antrenamentul pe care îl vei face mâine, alege ceva de pe YouTube dintre antrenamentele blending rainbows, studiază exercițiile și notează-le.

Fă un workout diferit în fiecare zi

This keeps you curious. There are a ton of different exercises out there and you can discover them in time. Put at least a new exercise in every workout or at least one of your favorites.

Învață despre corpul tău din punct de vedere al nutriției.

Observă ce tipuri de alimente te fac să te simți bine și îți mențin nivelul de energie constant pe tot parcursul zilei și descoperă ce tipuri de alimente te balonează, îți fac corpul să se simtă greoi și îți consumă energia atât de mult încât ai vrea să tragi câte un pui de somn de mai multe ori pe zi.
Ca mame, avem cu adevărat nevoie de o energie stabilă, așa că aruncă o privire la cursul gratuit de nutriție de pe acest site.

Găseşte-ți momentul oportun din zi

Poate preferi să te antrenezi dimineața, la mijlocul zilei sau seara. Nu contează, atâta timp cât continui să te miști.
Corpul tău face parte din cele 5 componente pentru a atinge echilibrul în viață (și astfel fericirea), așa că menține-l fericit folosindu-l pentru ceea ce a fost creat: mișcare.


Vor fi perioade în același an când vei observa că ai suficientă energie dimineața pentru antrenament, dar se poate întâmpla ca seara corpul tău să fie încă plin de energie, deoarece a stat pe loc toată ziua. Chiar dacă mintea este obosită, corpul tău tot are nevoie de mişcare. Nu trebuie să fie la fel mereu, perioadele se schimbă, asa că şi momentul zilei pentru antrenament.

Tipul de exerciții se schimbă și pe parcursul ciclului lunar. Fiind femei, nu putem avea același nivel de energie pe tot parcursul lunii, așa că adaptează-ți antrenamentele în funcție de faza ciclului tău.

Găsește-ți sportul favorit

Preferințele tale se pot schimba din când în când, singurul lucru pe care trebuie să-l menții constant este mișcarea. Nu contează dacă brusc treci de la antrenamente în casă la mers pe bandă sau sărit coarda, atâta timp cât îți menține interesul și continuitatea – acesta este scopul.

În zilele în care chiar nu ai energie, fă măcar o ușoară sesiune de stretching, astfel încât să îți menții consecvența.

Chiar dacă stretching-ul nu pare un antrenament în sine, ajută mult la flexibilitate, îți pregătește mușchii pentru viitoarele antrenamente și îți oferă satisfacția că ai bifat ziua respectivă ca „făcută”.

Fă-ți un sistem de recompense

Tu decizi pentru tine dacă, după 2 săptămâni de antrenamente zilnice, meriți o pereche nouă de colanți, un sutien colorat sau, după o lună de antrenamente cu greutatea propriului corp, ai câștigat o pereche de gantere.
După 2 luni, a doua pereche de gantere, mai grea, iar în a treia lună, o vestă cu greutăți roz.

Sau, dacă vrei să îți implici copiii mici, atunci poate niște bare paralele.

Nu uita sa îmi trimiți un comentariu prin căsuța de chat.